woensdag 27 maart 2013

10 Gouden regels voor een gezonde kledingkast !

Een over volle rommelige kast waarin alles kris kros door elkaar hangt, je niets terug kunt vinden op momenten dat je ze nodig hebt en zelfs vergeet dat je bepaalde items hebt. Kortom; een nachtmerrie! Eentje die veel vrouwen met elkaar gemeen hebben.  Met deze 10 gouden regels creëer je in 10 eenvoudige stappen een overzichtelijke en goed geordende Garderobe. 


Stap 1.
Wees kritisch en g
ooi alles wat je niet past uit je kledingkast.! Ook kledingstukken die met de tijd lelijk zijn geworden of gewoon niet staan, weg doen !  “Uit je kast” hoeft niet in de prullenbak te betekenen. Verkoop bruikbare items op sites als; Ebay of Marktplaats of doneer ze aan een goed doel.






Stap 2.
We gaan steeds meer combineren dat is een feit.  In het najaar worden veel zomerse items  gebruikt en in het voorjaar andersom. Toch is het belangrijk om per seizoen een goede selectie te maken van wat wel en écht niet kan. 
Berg  truien, vesten, wollen broeken en laarzen op in de zomer periode. En doe dit in de winter andersom met shortjes, sandalen,  slippers en andere zomerse kledingstukken Berg deze seizoen gebonden kledingstukken op in een koffer of opberg doos
 om zo rust en overzicht in de kast te creëren.   



Stap 3.Gebruik ten alle tijden kledinghangers in dezelfde stijl en kleur..! Heb je ze nog niet in huis, dan raad ik sterk aan om hierin te investeren. Verschillende soorten, kleuren en maten kledinghangers zijn 1 van de grootste boosdoeners in een kledingkast. De investering is eenmalig en brengt onmiddellijk rust in de kast.




                                                                                                                       
                                                                                                                                    
Stap 4. 
Zorg ervoor dat je altijd gebruik maakt van antisliphangersHet is ontzettend slordig als kledingstukken schuin hangen of er gewoonweg afglijden.  

Stap 5.
Zorg dat de haken van de hangers altijd dezelfde kant opstaan. Ook dit zorgt voor rust en maakt het makkelijker om kledingstukken op te hangen en eruit te halen.  


Stap 6.
Berg kledingstukken zoals T-shirts en hempjes op in een lade. Het is moeilijk om deze netjes opgevouwen te houden.  

Stap 7.
Kledingstukken zoals; sokken en ondergoed enz. hoeven niet gezien te worden.! Wie geen laden heeft voor zijn ondergoed, sokken en accessoires, doet er goed aan aparte ruimtes hiervoor te creëren. Categoriseer en orden riemen, sokken en sjaaltjes in een aparte doos of mand.


Stap 8.
Orden jurkjes van lang naar kort & vervolgens op kleur.
 

Stap 9.
Orden jasjes op textuur & vervolgens op kleur. 

Stap 10.
Showcase je aller mooiste items om zo een 
boetiekachtige sfeer te creëren..






Geen opmerkingen:

Een reactie posten